Επίθεση με μαχαίρι κατά μετανάστη εργάτη από άνδρα ηλικίας 45-50 ετών μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ καταγγέλλει συνδικαλιστικό σχήμα εργαζομένων στον οργανισμό.
Το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη 19 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα, στο λεωφορείο 845 στο δρομολόγιο Ελευσίνα – Πειραιά και στο ύψος του Ασπροπύργου.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του αγωνιστικού σχήματος «Ταξικό Μέτωπο», ο μετανάστης είχε επιβιβαστεί λίγο πιο πριν στο λεωφορείο μαζί με άλλους μετανάστες.
«Ο συνάδελφος αφού αντιλήφθηκε το συμβάν, ύστερα και από τις φωνές των πανικόβλητων επιβατών άνοιξε τις πόρτες για να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Με τον μετανάστη χτυπημένο, ελαφρά ευτυχώς στο χέρι, ο συνάδελφος με ορισμένους επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και να δουν σε τι κατάσταση βρισκόταν ο τραυματισμένος μετανάστης. Εκείνη την ώρα, ένας από τους επιβάτες επιχείρησε να σταματήσει τον επιτιθέμενο που διέφευγε αλλά δεν τα κατάφερε καθώς με το μαχαίρι τον τραυμάτισε στο πόδι. Τελικά ο μαχαιροβγάλτης όχι μόνο κατάφερε να διαφύγει αλλά και να κυκλοφορεί ελεύθερος.
»Η επίθεση αυτή, αποτελεί συνέχεια των επιθέσεων που δέχονται μετανάστες εργάτες αλλά και γενικότερα των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Ο ρατσιστικός χαρακτήρας της επίθεσης μπορεί να μην είναι αποδεδειγμένος, παρόλα αυτά το γεγονός πως ο δράστης είχε επιβιβαστεί αρκετή ώρα πριν πραγματοποιήσει την επίθεση δείχνει πως δεν μιλάμε για μια αυθόρμητη αντίδραση, όπως επίσης ο στόχος της επίθεσης αλλά και το γεγονός ότι κουβαλούσε πάνω του ένα μαχαίρι δείχνει αφενός την ευκολία που είχε να βγάζει μαχαίρι και αφετέρου να το χρησιμοποιεί απέναντι σε μετανάστες.
»Η υποδειγματική αντιμετώπιση από τον συνάδελφο με τη συνεργασία επιβατών του πανικού που επικράτησε ύστερα από την επίθεση, όπως ομολογήθηκε και από τους προϊσταμένους, δεν μπορεί να καλύψει τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται όλοι οι συνάδελφοι οδηγοί. Συνθήκες που στην κοινωνική ζούγκλα που επιχειρούν να δημιουργήσουν κράτος και διοικήσεις οξύνονται διαρκώς. Ο ρατσισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός οξύνονται και μας αναγκάζουν να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που ξεπερνούν τα όριά μας.
Σε αυτή την κατάσταση συνάδελφοι, μοναδική προοπτική είναι η δημιουργία κοινοτήτων αγώνα μεταξύ μας αλλά και με τους επιβάτες. Μόνο με την οργάνωσή μας εντός και εκτός εργασιακών χώρων, ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων μας μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας, να αντιμετωπίσουμε ή και να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά», καταλήγει η καταγγελία.
Το Ποντίκι